Snelle falafels met Curry

Je hoort de kikkererwten te prakken met een vork. Lustikwel heeft zoals altijd weinig geduld en heeft daarvoor een mixer gebruikt. Wat je dan kan doen om dezelfde crispy bite te krijgen is de falafel in wat sesamzaadjes rollen of in tahin. Tahin is het sesamzaadjes antwoord op pindakaas. In feite is tahin, net als pindakaas, alleen gemalen zaadjes. Je krijgt een crunchy, beetgare falafel met sesamzaadjes erin.
Tijd: 20 min (plus het weken van de kikkererwten en het mengsel 30 min- 1 uur laten rusten)
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:
3 kopjes gedroogde kikkererwten (of tuinbonen)
2 knoflookteentjes
1 kleine ui
½ kopje peterselie
½ kopje koriander
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel sesamzaadjes
1 theelepel Kunjit/Haldi/Geelwortel
Olie om in te frituren

Benodigdheden:
Frituurpan
Mixer

Bereiding:
Leg de kikkererwten een nacht in water. Mix alle ingrediënten met elkaar. Laat 30 min – 1 uur in de koelkast rusten. Maak bolletjes hiervan. Frituur de bolletjes enkele minuten. Serveer met pitabrood, salade, olijven, tzatziki saus en humus. Liever een andere soort falafel? Klik hier!

Je kan geen kikkererwten in blik gebruiken, die zijn namelijk al gekookt!