Makkelijke falafel met tomatenpuree

Als je de falafel bolletjes zat bent, maak dan hamburgers hiervan. Zorg er wel voor dat je dat hamburgers op een lage temperatuur bakt.

Tijd: 20 min (plus het weken van de kikkererwten en het mengsel 30 min- 1 uur laten rusten)
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:
3 kopjes gedroogde kikkererwten (of tuinbonen)
2 knoflookteentjes
1 kleine ui
½ kopje peterselie
½ kopje koriander
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel sesamzaadjes
1 theelepel tomatenpuree
ev chilipoeder naar smaak
Olie om in te frituren

Benodigdheden:
Frituurpan
Mixer

Bereiding:
Leg de kikkererwten een nacht in water. Mix alle ingrediënten met elkaar. Laat 30 min – 1 uur in de koelkast rusten. Maak bolletjes hiervan. Frituur de bolletjes enkele minuten. Serveer met pitabrood, salade, olijven, tzatziki saus en humus. Liever falafel met curry? Klik hier!

Je kan geen kikkererwten in blik gebruiken, die zijn namelijk al gekookt!