Echte tabouleh is oorspronkelijk van bulghur of boelgoer gemaakt

Tabouleh komt oorspronkelijk uit de Levant en betekent kruiderij(seasoning) in het arabisch. Men denkt dat het  gerecht ergens in Libanon of Syrie is ontstaan en gebaseerd is op het kruid qaḍb– bij ons meer bekend als Alfalfa. Wistje dat de Tabouleh oorsponkelijk veel meer kruiden bevatten dan hoe wij het serveren in Europa? en gegarneerd granaatappels?

Tijd: 15 min (plus 1 uur rusttijd)
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:
Sap van 1 citroen
3 tomaten, in blokjes gesneden
1 klein ui fijn gesneden
1,5 kopje fijn gehakte peterselie
5 fijn gehakte muntbladeren
1 kopje bulgur
Zout en peper naar smaak
Scheutje olijfolie

Benodigdheden:
Beslagkom
Pan

Bereiding:
Laat eerst de bulgur 1 uur rusten (of bereid volgens de verpakking voor). Meng de ingrediënten door elkaar. Breng de Tabouleh op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Serveer naast bijvoorbeeld falafels en hummus.