Echte tabouleh en het oorsprong

Tabouleh komt oorspronkelijk uit de Levant en betekent kruiderij(seasoning) in het arabisch. Men denkt dat het gerecht ergens in Libanon of Syrie is ontstaan en gebaseerd is op het kruid qaḍb– bij ons meer bekend als Alfalfa.

Traditioneel is tabouleh gemaakt van bulgur, tomaten, komkommer, fijn gehakte peterselie, munt, fijn gehakte ui, knoflook en op smaak gebracht met olijfolie, citroensap, peper en zout. Het wordt meestal geserveerd als een klein gerecht – mezze. Wistje dat de Tabouleh oorsponkelijk veel meer kruiden bevatten dan hoe wij het serveren in Europa? en gegarneerd granaatappels?

Bulgur, de basisingrediënt in Tabouleh, is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomed, gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.

Bulgur wordt wel gekookt, maar het hoort niet zo. In plaats daarvan, laat de bulgur 1 uur in water rusten. Soms wordt de bulgur vervangen met couscous, maar het hoort niet. Maken? Klik hier!