Vanillekoekjes met lavendel, pecannoten en basilicum

Deze koekjes zijn traditionele Zweedse vanillekoekjes – met een twist. Ze zijn in een handomdraai samen met de kinderen gemaakt. Als je gaan bakken met de kinderen – maak het dan zelf! De geur van lavendel, basilicum en vanille ruikt heerlijk in de keuken!

Tijd: ca 40 min
Aantal koekjes: 35
Oven: 150 Graden

Ingrediënten:
100 g zachte boter
100 g kristalsuiker
1 theelepel vanillesuiker
150 g bloem
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel verse of gedroogde lavendelbloemetjes
2 eetelepel grof gehakt basilicum
1 eetlepel pecannoten, fijn gehakt

Benodigdheden:
2 Kom
Bakpapier bekleed bakplaat

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de boter en suiker licht en romig. Meng de droge ingrediënten met de lavendelbloemetjes, pecan en basilicum. Meng alles met de botercrème to een kruimelige deeg. Vorm er kleine balletjes van en leg die o een met bakpapier bekleed bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de over ca 15- 20 min licht goudkleurig.