Banana Fritters

Recept van één van de winnaars van de Baby Bjorn wedstrijd!

Tijd: ca 15 minuten
Aantal: 2 personen


Ingrediënten:

1 ½ kopje meel
½ tot ¾ kopje suiker
1 theelepel bakpoeder
1 mespuntje zout
1 kopje melk (of soya melk)
1 ei
4 theelepels gesmolten boter
1 rijpe banaan, geprakt
Maïs of zonnebloem olie om in te bakken

Topping:
Rozijnen, bosbessen, stroop, slagroom of ijs, poedersuiker , dunne appelplakjes of mango

Benodigdheden:
Bakpan/Tefalpan
Beslagkom
Keukenpapier

Bereidingswijze:

Meng meel, suiker, bakpoeder en zout. Voeg melk toe en roer tot een egaal mengsel. Voeg de geprakte bananen, ei en het gesmolten boter toe en roer goed. Het beslag hoort dik te zijn en niet dun. Verhit olie in een bakpan en giet het beslag (maat van 2 eetlepels) in de olie. Bak net als een pannenkoek totdat ze een mooie bruine kleur hebben gekregen (circa 1 min per zijkant).Leg de Banaan fritta’s op het keukenpapier en laat de overvloedig olie er af druipen. Serveer direct!