Rode bieten, aardperen en geitenkaas quiche met rozemarijn

Deze quiche is heel makkelijk te maken, alhoewel het lang duurt. Past goed bij grotere partijen of feestjes. Lusten de kinderen geen geitenkaas, vervang dan met fetakaas, mozzarella of geraspte kaas.

Tijd: ca 2 uur 30 min
Aantal: 4 personen
Oven: 200 graden

Ingrediënten:
Quiche bodem:
50 gram boter
1,5 kopje tarwemeel
O,75 kopjes speltmeel
2 snuifjes zout
50 gram dikke yoghurt
(ev water als dat nodig is)

vulling:
200 gram rode bieten
200 gram aardperen (of 200 gram aardappels of 100 gram boterraapjes met 100 gram aardperen)
Halve rode ui
Zout en peper naar smaak
Rozemarijn
135 gram geitenkaas
2 eieren
20 cl melk


Benodigdheden:

Tefaal taartvorm of silikomart taartvorm (30 cm)
Plastic folie
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
De quichebodem: Snij de boter in blokjes. Maak een deeg van de boter, het meel,de yoghurt en het zout. Voeg evt wat water toe als dat nodig is om het deeg soepel te maken. Laat ca 20 minuten in de koelkast rusten. Haal de deeg uit de koelkast en rol totdat de deeg 3 mm dik is. Leg het deeg in de taartvorm en snij evt overvloedig deeg weg. Bedek de taart met plastic folie en zet ca 20 min in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden voor. Maak gaten in de quiche met een vork. Bedek de bovenkant van de quiche met aluminium folie en zet ca 15 min in de oven, totdat de bodem gebakken is of een klein beetje kleur heeft gekregen.

De vulling: Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden. Schil de rode bieten en aardperen. Snij ze in dunneplakjes. Schil en snij de ui in dunne reepjes. Leg de rode bieten, aardperen omdebeurt in de taartvorm. Kruimel de geitenkaas over de groenten. Mix de eieren met de melk en breng met zout en peper op smaak. Giet dit over de groente heen. Pel de bladeren van de rozemarijn en strooi samen met de ui over de taart. Laat de taart ca 40 -45 min in de oven bakken of tot dat de groenten zacht zijn en de quiche een mooie kleur heeft gekregen.

Serveer een groene salade ernaast.