Tzatziki

Dit recept is gepubliceerd in samenwerking met Het voedings centrum.

Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 dl Griekse yoghurt
2 theelepels citroensap
½ eetlepel olijfolie
½ komkommer
dille
stokbrood
Recept info
2 personen
30+ minuten
voorgerecht
Voorgerecht
Bereiding
  1. Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
  2. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
  3. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  4. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  5. Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper en geef het met sneetjes stokbrood.
Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht keftedes, bloemkool met tomaat en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Recept Menu
Energie 190 kcal 190 kcal
798 kj 798 kj
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Vet 7 gram 7 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 2 gram