Humus of hummus – het is een kikkererwtendip

Hummus betekent kikkererwten in het arabisch. Hier wordt de dip ook van gemaakt. Men is het er niet over eens waar de eerste Hummus werd gemaakt. Het wordt wel gezegd dat een gerecht Hamitz, gemaakt van kikkerertwen wordt genoemd in de Talmoed en later ook in de Bijbel. Hoe het ook zit, de hummus is een deel van de Arabische keuken. Laten we zeggen dat het het hart van de Israelische en Palestijnse cultuur is? Een lekkere spread voor zowel baby’s, peuters, kleuters als volwassen. Lekker op brood, crackers of als dip bij de falafel.

Tijd: enkele minuten
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:
150 gram gekookte kikkererwten (1 blik)
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Tahin (sesampasta) of een eetlepel sesamzaadjes
Sap van 1 citroen
Komijn
Zout
Water

Benodigdheden:
Staafmixer

Bereiding:
Giet het vocht van de kikkererwten.  Mix de ingrediënten met elkaar. Voeg tahin, citroensap en kruiden naar smaak toe. Voeg evt wat water toe om de juiste dikte te krijgen.